A- A A+

Op 8 maart wordt er een wandeling gemaakt in de polders van Drimmelen (NB) van ca. 18 km.

Vanaf onze startlocatie lopen we rechtstreeks naar Hooge Zwaluwe. Verderop komen we langs Oud-Drimmelen. Een gehuchtje dat nog uit 9 huizen bestaat.
Je passeert De Moer, een voormalige poldermolen uit 1911, die nu als woonhuisdienst doet. Vervolgens wandelen we langs twee kreekrestanten, die door de Sint-Elisabethsvloed van 1421 ontstonden.

Pittoresk Drimmelen
Drimmelen is een charmant plaatsje dat beschermd dorpsgezicht geniet. Aan de oude Herengracht zie je bijvoorbeeld de Hervormde Kerk uit 1792. Ook zie je hier een typerende lintbebouwing met mooie achttiende- en negentiende-eeuwse huizen.

Vertrektijd: 11:30. Restaurant ’t Voske Drimmelen
Biesboschweg 15
4924 BB Drimmelen

Bijzonderheden: Er is horeca onderweg. Vooraf kun je een kopje koffie drinken in het restaurant. De gids vertrekt echter wel om half 12. Het tempo ligt ergens tussen ontspannen tempo en doorlooptempo. Voor degene die een hond meeneemt, informeer a.u.b. even bij de startlocatie of er honden naar binnen mogen.
Er kan maar één deelnemer met hond mee.

Aanmelden is verplicht. Niet-leden van PAS betalen 3 euro voor deze activiteit. Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De gids is Gert-Jan

Twitter @ PasNederland