Vereniging PAS Nederland

  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Print

Van het bestuur - van achter het stuur

Je zou toch denken, zo na een jaar in het bestuur te hebben gezeten: dan moet je de vereniging toch kennen, dan weet je wat er speelt en wat aandacht nodig. Weet je waar je heen wilt, en hoe je daar moet komen. Kortom, handen aan het stuur en karren maar…

De rit verliep iets anders dan gedacht. PAS heeft veel leden, en honderden daarvan ontmoeten elkaar tijdens contactdagen of in gespreksgroepen. De vrijwilligers die dat runnen moeten worden gesteund door het bestuur en –zo af en toe- ook ondersteund. En daar had ik niet op gerekend. Het werd mijn eerste les nadat ik binnen PAS actief werd. Besturen is mooi, maar de motor zelf moet ook blijven draaien.

Maar laat juist dat nu mijn zwakte zijn: continue op anderen letten, kijken of ik iets kan doen, op ze af stappen, vragen en luisteren. Ik kan het wel, maar om het op eigen initiatief te doen is een stuk lastiger.  

Maar goed, even terug naar dat ondersteunen van de motor... Zo werd ik ineens onderdeel van de organisatie van de PAS gespreksgroepen. Merkte ik dat die taak eigenlijk teveel is voor één persoon, zeker als we moeten groeien. Want elke week melden zich nieuwe volwassenen aan. Ze zijn meestal nog geen lid van PAS en ze hebben onze vereniging gevonden.

De gespreksgroepen en contactdagen zijn essentieel voor PAS en al die mogelijke nieuwe leden van PAS. En ik ben blij dat ik die motor een tijd kon ondersteunen, maar nu ook weer mijn handen aan het stuur.

Diederik

bestuurslid van PAS.

 

Steun PAS

alt
Koop je boeken online via YouBeDo. PAS ontvangt dan 10% van het aankoopbedrag!
Lees meer...
 

alt

Swink Webservices steunt PAS op onze social media.

Lees meer...
 

PAS berichten

Adreswijzigingen doorgeven
Lees meer...

Overige Tips