Vereniging PAS Nederland

  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte
Bestuursblog
Print

Van het bestuur - van achter het stuur

Je zou toch denken, zo na een jaar in het bestuur te hebben gezeten: dan moet je de vereniging toch kennen, dan weet je wat er speelt en wat aandacht nodig. Weet je waar je heen wilt, en hoe je daar moet komen. Kortom, handen aan het stuur en karren maar…

De rit verliep iets anders dan gedacht. PAS heeft veel leden, en honderden daarvan ontmoeten elkaar tijdens contactdagen of in gespreksgroepen. De vrijwilligers die dat runnen moeten worden gesteund door het bestuur en –zo af en toe- ook ondersteund. En daar had ik niet op gerekend. Het werd mijn eerste les nadat ik binnen PAS actief werd. Besturen is mooi, maar de motor zelf moet ook blijven draaien.

Maar laat juist dat nu mijn zwakte zijn: continue op anderen letten, kijken of ik iets kan doen, op ze af stappen, vragen en luisteren. Ik kan het wel, maar om het op eigen initiatief te doen is een stuk lastiger.  

Maar goed, even terug naar dat ondersteunen van de motor... Zo werd ik ineens onderdeel van de organisatie van de PAS gespreksgroepen. Merkte ik dat die taak eigenlijk teveel is voor één persoon, zeker als we moeten groeien. Want elke week melden zich nieuwe volwassenen aan. Ze zijn meestal nog geen lid van PAS en ze hebben onze vereniging gevonden.

De gespreksgroepen en contactdagen zijn essentieel voor PAS en al die mogelijke nieuwe leden van PAS. En ik ben blij dat ik die motor een tijd kon ondersteunen, maar nu ook weer mijn handen aan het stuur.

Diederik

bestuurslid van PAS.

 
Print

Het is een van mijn taken als penningmeester om er voor te zorgen dat geld voor de vereniging binnen komt, in dit geval voor PAS.

Bovendien moet ik er ook voor zorgen dat er liefst minder uitgaan dan dat er binnenkomt. Dat laatste lukt niet altijd, maar ik blijf het proberen. De functie van penningmeester is mij niet vreemd, ik ben buiten PAS ook nog lid van een schietvereniging in Utrecht en daarvoor was ik lid van een schietvereniging in Dalfsen. Daar was ik bestuurslid en 2e penningmeester. Toe ik na mijn verhuizing naar Nieuwegein ook weer een schietvereniging zocht kwam ik terecht bij mijn huidige vereniging. In de diverse gesprekken kwam aan de orde dat ik bij die andere vereniging bestuurslid was geweest en daar de functie van 2e penningmeester had bekleed, tot volle tevredenheid.

Lees meer...
 
Print

Stukje uit het bestuur

Er gebeurt heel wat in een grote vereniging als PAS. Als bestuur hebben we het er, net als onze andere vrijwilligers,  vaak erg druk mee. Toch vinden we het belangrijk om met elkaar te delen waar we bezig zijn en welke kant de vereniging opgaat. Daarom gaat voortaan iedere drie weken een bestuurslid zijn persoonlijke indrukken met jullie delen.       

Lees meer...
 
Print

Namens mijn collega's bestuur kan ik mededelen dat wij zeer tevreden zijn over de opkomst voor de Algemene Leden Vergadering van zaterdag 23 mei j.l. Wij willen alle aanwezige leden bedanken voor hun aanwezigheid en inbreng.

Binnenkort zal een uitgebreid verslag van de ALV in de vorm van notulen beschikbaar komen.

Paul Hubert 

 
Print
Start van Bestuurblog, een openbaar logboek van alle bestuursvergaderingen en voorlopige beslissingen.
 Steun PAS

alt
Koop je boeken online via YouBeDo. PAS ontvangt dan 10% van het aankoopbedrag!
Lees meer...
 

alt

Swink Webservices steunt PAS op onze social media.

Lees meer...
 

PAS berichten

Adreswijzigingen doorgeven
Lees meer...

Overige Tips