A- A A+

Uncategorised

Stadsjuwelen in sfeervol Zierikzee

 

Op zaterdag 15 december vindt KOMPAS plaats in dit prachtige Zeeuwse stadje.

Noteer de datum vast; details van de activiteit volgen rond 20 november op de website.

Opgeven kan al per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vermeld hierbij je naam en telefoonnummer (voor als er op het laatste moment wijzigingen zijn). "

27 oktober 2018 Contactdag Maastricht - 27 oktober 2018
13:00 - 17:00 uur
Brasserie Bonhomme Maaspromenade 78 6211 HS Maastricht
10 november 2018 Contactdag Alkmaar - 10 november 2018
13:00 - 17:00 uur
Buurthuis De Eenhoorn Verdronkenoord 44 1811 BG Alkmaar
24 november 2018 Contactdag Dordrecht - 24 november 2018 - Nieuwe vrijwilligers uit de regio gezocht voor deze contactdag. Interesse? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
13:00 - 17:00 uur
Restaurant Post Johan de Wittstraat 128 3311 KJ Dordrecht
08 december 2018 Contactdag Almere - 08 december 2018
13:00 - 17:00 uur
Hudson Bar & Kitchen Almere Belfort 2 1315 VB ALMERE
22 december 2018 Contactdag Utrecht - 22 december 2018
13:00 - 17:00 uur
Restaurant De Rechtbank Korte Nieuwstraat 14 3512 NM Utrecht

Dit zijn de komende contactdagen die definitief zijn gereserveerd.
Dit zijn NIET ALLE contactdagen, enkel de komende contactdagen die definitief zijn gereserveerd.
Voor alle contactdagen bekijk de volledige planning:
Volledige planning Contactdagen 2018

Zie verder:
Laatste contactdagen

Algemene informatie contactdagen:
Contactdagen algemene informatie

 

 

Op de pagina vind je een overzicht van groepen die op dit moment binnen PAS actief zijn, met een korte beschrijving van wat ze doen. Klik op de naam van de commissie om meer informatie te krijgen.

Als je actief wilt worden, kijk dan of een bestaande commissie een vacature heeft.

Wanneer je vindt dat een activiteit ontbreekt, neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stel jouw eigen activiteit voor. Het bestuur beoordeelt of zij jouw activiteit vanuit PAS kunnen steunen en kunnen je wellicht ook helpen met het vinden van vrijwilligers, financiering en ondersteuning. Ga er vanuit dat je de activiteit zelf moet kunnen organiseren, eventueel met hulp van andere vrijwilligers. Het bestuur beperkt zich tot het faciliteren en begeleiden.

Bestuur
Het bestuur richt zich op het in stand houden van de vereniging. Dat betekent overzicht houden op de voortgang van alle activiteiten, de ledenadministratie en contributie-inning, en het organiseren van de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering.

Kompas – tijdelijk niet actief
Kompas richt zich op het organiseren van uitstapjes. Dit kunnen wandelingen zijn, maar ook uitjes naar musea en evenementen.

Contactdagen
De contactdagen worden elke twee weken ergens in Nederland georganiseerd. Zowel leden als niet-leden met autisme zijn welkom om kennis te maken met andere bezoekers. Er is geen vast programma, maar vaak wel een korte wandeling in de omgeving en de mogelijkheid van een gezamenlijk diner.

Gespreksgroepen
PAS heeft ongeveer 20 gespreksgroepen die maandelijks bijeenkomen.

Werkgroep Wonen
De werkgroep brengt de woonbehoeften van mensen met autisme in kaart en vraagt hiervoor aandacht bij zorgprofessionals en beleidsmakers. Zij richt zich op volwassenen die zelfstandig kunnen en willen wonen, eventueel met ambulante begeleiding.

Werkgroep Werk
De werkgroep richt zich op het bevorderen van het bemachtigen en behouden van passend werk en gezonde werkomstandigheden voor autisten.

Nieuwsbrief, Website, Social Media
De commissieleden verzorgen de nieuwsbrief, onderhouden de website en de Social Media: Facebook en Twitter. Dat doen ze zowel door het schrijven van artikelen als het redigeren van artikelen en informatie van anderen.

 

Vereniging PAS

Zo’n 60 vrijwilligers maken PAS succesvol! En we hebben ruimte voor nog meer vrijwilligers. Jouw bijdrage als vrijwilliger is voor ons van onschatbare waarde. Of je vrijwilligerswerk voor PAS nu gewoon leuk vind om te doen, of je wilt ervaring opdoen, actief blijven, je zelfvertrouwen stimuleren, mensen ontmoeten, vaardigheden leren en oefenen, nieuwe talenten ontdekken, om sociale erkenning te krijgen of om resultaat te zien van jouw werk, de vereniging is afhankelijk van jouw vrijwillige inzet.

PAS wordt volledig gedraaid door vrijwilligers die zelf ook autisme hebben. Door (bijna) uitsluitend met autisten te werken garanderen we dat hun stem binnen en buiten PAS te horen is. En je vrijwilligerswerk bij PAS is een mogelijkheid om anderen te ontmoeten, je te ontwikkelen door nieuwe dingen te doen en om iets te doen waar je energie van krijgt.

Onder de noemer Ontmoeten organiseert PAS bijeenkomsten waar leden en niet-leden elkaar kunnen ontmoeten. Denk hierbij aan de vrij toegankelijke Contactdagen die bijna elke twee weken door het hele land heen georganiseerd worden, aan besloten Gespreksgroepen die maandelijks bijeenkomen met een vaste groep deelnemers en aan Kompas waar een kleine groep samen op stap gaat.

Contactdagen

Gespreksgroepen

Daarnaast is PAS ook op social media als Facebook en Twitter actief. Hoe wij daarmee omgaan staat op deze pagina’s.

Twitter @ PasNederland