A- A A+

leeg

Op woensdagavond 22 april a.s. van 20.00 – 21.00 uur organiseert filmfestival InScience samen met filmhuis Lux uit Nijmegen een online vertoning van de animatiefilm Mind my Mind, gevolgd door een nagesprek met ervaringsdeskundige en onderzoeker Karin van den Bosch.

Mind my Mind, van de Nijmeegse regiseur Floor Adams, verbeeldt op een positieve manier het leven van iemand met autisme. De film gaat over Chris, een jongeman met autisme. In zijn hoofd zit Hans, een poppetje dat hem helpt om de dag door te komen. Op een dag ontmoet Chris een leuke jonge vrouw, Gwen. Maar hoe doe je dat, daten, als je autisme hebt? Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en stond op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

In een kort nagesprek aansluitend van de vertoning spreekt Karin van den Bosch, een onderzoeker die zelf in het autistische spectrum valt, over het autistische perspectief in de academische wereld. Van den Bosch werkt als freelance onderzoeker, tekstschrijver en projectmedewerker. Ze was initiatiefnemer en projectleider van de ‘Onderzoeksagenda Autisme’ en als onderzoeker betrokken bij het project ‘Kennisagenda Autisme’ vanuit de Academische Werkplaats Autisme.

Programma

Dit programma vindt volledig online plaats.

20.00 uur – 20.30 uur                        Film kijken via het digitale platform Picl. (N.B. Je kunt de film ook op een ander moment van te voren kijken, als jou dat beter uitkomt).

            Kosten € 4,99

20.30 -20.40 uur                    Pauze

20.40 – ca. 21.00 uur             Gesprek met Karin van den Bosch via Facebook

            Kosten: gratis

Hoe werkt Picl?

  1. Kies de film die je wilt bekijken (Klik hier voor Mind my Mind)
  2. Klik op ‘Bekijk de film’
  3. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay). Door een film te kijken op Picl.nl steun je een filmhuis van jouw keuze. Bij de betaling wordt er gevraagd een filmhuis te kiezen.

Omdat dit programma wordt georganiseerd door het Nijmeegse filmhuis Lux in samenwerking met het Nijmeegse InScience festival, bevelen we aan om hier ‘Lux’ te kiezen. Je kunt echter ook een ander filmtheater kiezen.

  1. Log in via de knop ‘Bekijk de film’. Let op: Als je voor het eerste een film bekijkt op Picl.nl, maak je via deze knop eerst een account aan.
  2. Betaal en geniet van je nieuwe film. Goed om te weten: je hebt vanaf nu 48 uur toegang tot de film.

Meer informatie

Aankondiging op website InScience

Event op Facebook

KOMPAS = er op uit met autisme

Kompas is gezellig, concreet en heel divers. Kompas is samen wat ondernemen en met Kompas kom je door het hele land.

Het organiseren van een Kompas-uitje is ook vooruitkijken en dat is tijdens de vakantieperiode wat minder efficiënt gebleken. Helaas heeft geen van de PAS-leden gereageerd om aanspreekpunt te willen zijn tijdens het voorgenomen bezoek aan de functioneringssluiting van de Maeslantkering. Dit betekent dat er in september/oktober géén Kompas-activiteit zal plaatsvinden.

Heb jij wel zin in een goed gevulde Kompas-agenda?

Draag dan nu (voor 1 november) vast je ideeën aan. Welk museum wil je bezoeken, waar weet jij een prachtige wandeling, welke activiteit is met een groepje veel leuker dan alleen? Meld het ons. Zo kan Kompas in 2020 mooi aansluiten aan jouw wensen.

En heb jij zelf toevallig ervaring met organiseren? Dan gaan we samen kijken of jouw favoriete uitje dit jaar nog op de Kompas-agenda kan komen.

Al je ideeën voor en vragen over Kompas graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kompas doen we samen!


 

Van 22 april tot 1 juni kan iedereen in Nederland aangeven op welke onderwerpen er onderzoek en ontwikkeling zou moeten gebeuren voor wat betreft (mensen met) autisme.

Vul de enquête https://tinyurl.com/kennisagenda-autisme in!

De digitale vragenlijst is voor mensen met autisme, hun naasten, professionals, e.a.

Het is belangrijk dat je meedoet aan dit onderzoek en de vragenlijst invult, omdat je dan toekomstig autisme-onderzoek en kennisontwikkeling in Nederland beïnvloedt.

Adreswijzigingen doorgeven