A- A A+

KOMPAS op zaterdag 15 juni in historisch Goes.

Kompas staat voor ontmoeten, voor samen wat ondernemen, een laagdrempelig uitje of activiteit voor PAS-leden (en mensen met autisme uit de regio).

Op deze zaterdagmiddag lopen we langs diverse karakteristieken van deze Zeeuwse stad. Hierbij genietend van hopelijk zomers weer, maar de daarbij behorende drukte zo goed mogelijk vermijdend. Naast de verhalen (van een historicus) over wat we te zien krijgen, is er voldoende ruimte om met elkaar bij te praten.

Er zijn aan deze middag geen kosten verbonden (voor PAS-leden).

Eventuele consumpties onderweg, of wellicht plannen opvatten om na afloop samen uit eten te gaan, dienen uiteraard zelf betaald te worden.

Tijdstip en plaats van treffen wordt per mail gecommuniceerd.

Aanmelden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (onder vermelding van je naam en mobiel telefoonnummer waarop wijzigingen op de dag zelf doorgegeven kunnen worden)

PAS berichten

 • Nieuwe onderzoeken

  Regelmatig krijgen wij vragen om mee te doen aan onderzoeken op het gebied van autisme. Hieronder vindt u een aantal van de laatste aanvragen.

  Wat gebeurt er als mensen met autisme ouder worden?

  Bijvoorbeeld: Mensen met autisme hebben op jonge leeftijd soms moeite met cognitieve functies die bij mensen zonder diagnose achteruitgaan als ze ouder worden. Onze vraag is wat dit betekent voor mensen met autisme. Gaan ze sneller achteruit of hebben ze, doordat ze al langer moeite hebben met deze functies, methodes gevonden om met de cognitieve problemen om te gaan? Wij denken het laatste, maar hoe werkt dit dan?

  Voor dit onderzoek zoeken we momenteel mensen tussen de 30 en 90 jaar met een diagnose autisme en/of ADHD. We zoeken ook mensen die mee willen doen, maar zelf geen autisme en/of ADHD denken te hebben (zogeheten controles). U kunt zich u hier aanmelden.

   

  Lees meer...  
 • Sociale aandacht bij jongeren met autisme of psychose

  Zowel mensen met autisme als mensen met psychotische klachten hebben vaak moeite in het sociale contact. We weten nog niet goed hoe dit komt, maar aandacht in sociale situaties speelt hierbij vermoedelijk een belangrijke rol. Om dit beter te begrijpen hebben het Amsterdam UMC en de Universiteit van Amsterdam een onderzoek opgezet naar sociale aandacht bij jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS) en mensen met een eerste psychose. Het onderzoek richt zich op de vraag of sociale aandacht bij jongeren met ASS anders is dan bij jongeren met een psychose en jongeren zonder autisme of psychose. Hieronder geven wij meer informatie over over het doel van het onderzoek, en wie er mee kan doen aan het onderzoek.

  Lees meer...  

Twitter @ PasNederland