A- A A+

Welkom bij Autminds 2021

Deze nieuwsbrief van Autminds houdt je op de hoogte van het Autminds 2021 congres.

Autminds 2021
Oproep voor voorstellen
Thema: nèt anders
Covid-19 dus online tenzij...
Vrijwilligers voor Autminds 2021
Sponsoren van Autminds 2021

 

Autminds 2021 met thema: nèt anders

Autminds is een congres vóór en dóór mensen met autisme. Autminds biedt een mix van educatie, debat, kunst/creativiteit, ontmoeting en ontspanning. Autminds kan worden omschreven als “a meeting of minds”, vandaar de naam Aut-minds.

De volgende Autminds is op 9 - 10 oktober 2021


2 dagen lezingen en workshops waaraan je deelneemt via Zoom.
2 dagen andere deelnemers ontmoeten op onderwerpen die jij bepaalt

Meer details op www.autminds.nl

oproep voor voorstellen / Call for Proposals

Heb jij autisme? En lijkt het je leuk om een bijdrage te verzorgen die past binnen de doelstelling en uitgangspunten van Autminds, en die aansluit bij het thema van dit jaar? Dien dan een voorstel (proposal) in!

Autminds wil een mix bieden van educatie, debat, kunst/creativiteit, ontmoeting en ontspanning. We nodigen mensen met autisme uit om binnen één van deze accenten, of een combinatie daarvan, voorstellen in te dienen.

Download het formulier om jouw voorstel voor een bijdrage in te dienen

Deadline voor het indienen van het voorstel: 14 juni 2021

1 juli maken we het programma bekend en start de kaartverkoop.

Thema: nèt anders
 

Iedereen doet het wel eens: iets of iemand vergelijken met wat je kent en dan in een hokje plaatsen. Door gebruik te maken van hokjes is er makkelijker begrip van buitenaf. Maar wat als je toch net buiten de hokjes valt? Wat als je nèt anders bent? Op welke gebieden maken we nèt iets anders mee, zijn we nèt iets anders, gaan we er nèt anders mee om, met nèt andere gevolgen?

Nèt anders biedt een andere manier om naar onszelf en onze omgeving te kijken, en om aan anderen te vertellen waar hokjes hinderen en helpen.

Het thema en de voorbeelden zijn bedoeld sprekers te inspireren en om een zekere samenhang in het programma te bevorderen. Het thema is niet bedoeld om je te beperken, dus voel je vooral vrij om er creatief mee om te gaan. We nodigen iedereen uit om voorstellen te doen vanuit alle mogelijke invalshoeken en alle vormen. We hopen ook op activiteiten die creatief, in- en ontspannend van aard zijn. Bijdragen met een wetenschappelijk karakter (eigen werk of het behandelen van andermans werk). We hopen ook voorstellen te krijgen die de deelnemers van Autminds met elkaar in verbinding brengt.


Heb je een goed idee, maar het valt buiten het thema?
We geven voorrang aan voorstellen voor presentaties & activiteiten die dit thema onderzoeken. Maar als je een ander onderwerp hebt dat niet direct gerelateerd zijn aan het thema, dan zullen we dat natuurlijk ook overwegen. 
 

Covid-19 dus online tenzij... 

Er is weinig zeker, maar de organisatie moet ervan uitgaan dat er in oktober nog beperkende maatregelen van kracht kunnen zijn. Het reserveren van een locatie en catering brengt namelijk teveel risico's met zich mee. Dat betekent dat Autminds 2021 online zal zijn tenzij.... Mocht het tòch mogelijk blijken om een veilig offline congres in oktober 2021 te organiseren, dan wordt dit bijtijds gemeld.

Online, wat betekent dat?
De deelnemers aan Autminds 2020 waren erg enthousiast, dus lees verder.
De basis van de online conferentie zijn de Zoom lezingen en workshops. Ze hebben een vast formaat van 30 minuten voor de spreker/workshopleider, en daarna 15 minuten vragen en discussie met de deelnemers. Een voorzitter zorgt ervoor dat er voldoende interactie is en dat het tijdschema strak bewaakt wordt.
Tijdens Autminds is er een discussieplatform geopend waar je kunt chatten met andere deelnemers. Er zijn verschillende 'kamers' voor allerlei onderwerpen zodat je makkelijk anderen ontmoet met dezelfde interesses.
Autminds is uitgespreid over 2 dagen, met voldoende pauzes. Daardoor kun je het beter afstemmen op je beschikbare tijd en energie. 

Vrijwilligers voor Autminds 2021

Wil je bijdragen aan Autminds, samen met een groep anderen iets unieks vormgeven? We zijn in ieder geval nog op zoek naar mensen voor de volgende taken.

  • helpen met het beheer / verbeteren van de website 
  • penningmeesterschap

Op de dag zelf hebben we ook nog meerdere vrijwilligers nodig (Discord, Zoom, Voorzitters). Daarover schrijven we later. 
Lijkt je dit leuk of herken je iets anders dat bij je past? Stuur dan een email met een korte tekst wàt je zou willen doen en ook waarom aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
 

Wordt u sponsor van Autminds 2021?
 

Autminds maakt dankbaar gebruik van sponsoren.  
Uw sponsoring maakt het mogelijk om een breed toegankelijke conferentie te organiseren die in handen is van mensen met autisme. 

De sponsoren van 2020 waren:
 

Nieuws

Q&Autisme online - 11 mei, 4 juni en 8 juli

Per thema staat er een professional tot de beschikking.

Lees meer...

Gezocht moeders met autisme die bij het opvoeden hulp hebben gehad van een professional

Gevraagd deelname aan onderzoek

Lees meer...