A- A A+

PAS ontvangt met enige regelmaat verzoeken om in contact te mogen komen met leden van onze vereniging. Vaak gaat het hierbij om onderzoeksprojecten van (aankomend) hulpverleners. Denk  bijvoorbeeld aan het mogen verspreiden van een enquete of het mogen afnemen van persoonlijke interviews.
(Zie ook hier onder)
PAS wil graag meewerken aan dit soort verzoeken. Het is immers heel belangrijk dat er geluisterd wordt naar de stem van mensen met autisme. “Geen onderzoek óver ons, zónder ons”!

Enkele jaren geleden werd met dit doel al de werkgroep Kennisnetwerk opgericht. De leden van deze werkgroep denken inmiddels actief mee bij opzet en uitvoering van verschillende lánglopende onderzoeken in Nederland. De naamsbekendheid van PAS neemt hierdoor tegelijkertijd toe. Onderzoekers blijken ons steeds beter te kunnen vinden. Dat is mooi!
De werkgroep Kennisnetwerk constateert nu dat PAS in praktijk te weinig in staat is om medewerking te verlenen aan verzoeken tot contact op kórte termijn. PAS is niet ingericht op het snel over en weer communiceren met leden. Dat is jammer.  Zeker omdat er waarschijnlijk veel leden zijn die graag bereid zijn hun medewerking aan dit soort aanvragen te verlenen!

DUS:
-MAG DE WERKGROEP  KENNISNETWERK JOU INCIDENTEEL BENADEREN OM DEEL TE NEMEN AAN ONDERZOEK ?
-BEN JE BEREID DAARVOOR JE MAILADRES TE VERSTREKKEN AAN DE SECRETARIS VAN DE WERKGROEP  KENNISNETWERK?

MELD JE DAN NU AAN VOOR HET PAS-LEDENPANEL!

Wil je je woonplaats/regio erbij vermelden in je aanmeldingsmail? Bij aanvragen voor een persoonlijk gesprek kunnen we zo specifiek mensen benaderen uit een bepaald gebied.
 PAS/Werkgroep Kennisnetwerk gaat zorgvuldig om met verstrekte persoonsgegevens (zie privacy-beleid op de website van PAS). Jouw mailadres wordt alleen met jouw toestemming aan derden verstrekt.
Met het verstrekken van je mailadres zit je nog nergens aan vast; je kan er altijd nog voor kiezen om uiteindelijk niet mee te doen aan een onderzoek. En uiteraard mag je je toestemming ook altijd weer intrekken.

Het zou geweldig zijn als veel mensen zich aanmelden! Met dat PAS onderzoekers kan helpen, helpen we natuurlijk uiteindelijk weer onszelf!

Mail je gegevens naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Annelies Meuleman
Secretaris Werkgroep Kennisnetwerk

Nieuws

Twee dagen Autminds

Autminds is een congres voor en door mensen met autisme.
Autminds biedt een mix van educatie, debat, kunst/creativiteit, ontmoeting en ontspanning.
Autminds kan worden omschreven als “a meeting of minds”, vandaar de naam Aut-minds.

9 oktober 10:00 uur - 10 oktober 17:15 uur op uw mobiel, tablet, PC of TV scherm

meer details op www.autminds.nl


Dringend administrateur – coördinator gespreksgroepen gezocht

PAS heeft diverse gespreksgroepen verspreid over een groot deel van Nederland. Elke gespreksgroep heeft een contactpersoon die in contact staat met de administratie/coördinatie van de gespreksgroepen PAS.
Aanmeldingen van nieuwe deelnemers komen binnen bij de administratie / coördinatie van de gespreksgroepen.  Vanuit hier worden nieuwe deelnemers in contact gebracht met de contactpersoon van de gespreksgroep in de regio van de deelnemer.

De gespreksgroepen van PAS zijn dringend op zoek naar een administrateur / coördinator.

Ben je vaardig achter de computer, heb je enige administratieve ervaring en vind je het leuk om in contact te komen met andere autisten? Dan zou dit jouw (vrijwilligers-)baantje kunnen zijn of een klusje om er na een burn-out weer beetje in te komen.

Wat ga je doen?
Mensen die zich per email aanmelden om mee te doen aan een gespreksgroep doorverwijzen naar een gespreksgroep in de buurt, en -als er geen plaats is- de wachtlijst beheren.
Daarvoor onderhoud je contact met degenen die zich aanmelden en met de contactpersonen van de gespreksgroepen. Het werk kan thuis achter de computer en telefonisch gedaan worden.

Verder zijn er ongeveer drie keer per jaar bijeenkomsten van de contactpersonen en de administratie/coördinatie waarin we ervaringen delen.

Je wordt begeleid door de gespreksgroepencoördinator of iemand van het bestuur.

Nadere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.