A- A A+

De vereniging PAS (Personen uit het Autisme Spectrum) heeft als doel het behartigen van de belangen van normaal- tot hoogbegaafde volwassenen met een diagnose in het autisme spectrum of een sterk vermoeden hiertoe.


Met het oog op dit doel werd in mei 2020 het PAS-Ledenpanel opgericht. Inmiddels is het panel uitgegroeid tot 65 actieve leden. Zij zijn allemaal graag bereid hun stem te laten horen als respondent binnen verschillende vormen van onderzoek (o.a. enquetes en gestructureerde interviews) .Het mes snijdt hierbij uiteraard aan twee kanten; PAS biedt onderzoekers hiermee tegelijkertijd een handige, laagdrempelige ingang om snel aan geschikte respondenten te komen.


Het PAS-Ledenpanel heeft echter nóg een doel. Steeds duidelijker wordt dat ervaringsdeskundigen een waardevolle bijdrage kunnen leveren in het méédenken met onderzoekers over de opzet van hun onderzoeken. (Student-)onderzoekers blijken soms bijvoorbeeld nog een verouderd beeld te hebben van wat autisme is. En vragen worden soms zo onduidelijk geformuleerd dat ze (door autisten/mensen met autisme) nauwelijks te beantwoorden zijn. Ook ontbreken soms antwoordopties waaraan door niet-autistische onderzoekers simpelweg niet is gedacht. Het PAS-Ledenpanel biedt een goede ingang om hierover met onderzoekers concreet het gesprek aan te gaan.


Het is mooi om te merken dat onderzoekers deze inbreng vanuit ervaringsdeskundigheid zelf ook echt als een absolute meerwaarde zien voor de kwaliteit van hun onderzoek.


Wil je ook je stem laten horen? Word dan lid van PAS en meld je aan bij het PAS-Ledenpanel!

Ben je (student-, junior- of senior-)onderzoeker en zou je graag je onderzoeksdesign willen voorleggen aan een ervaringsdeskundige en/of gebruik willen maken van het PAS-Ledenpanel?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op met:
Annelies Meuleman (coördinator PAS-Ledenpanel): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Lidmaatschapsvergoeding door verzekeraars

PAS is lid geworden van Ieder[In]. Sommige zorgverzekeraars betalen daardoor (een deel van) je lidmaatschapgeld terug.

In de link vind je de verzekeraars.

PAS-Ledenpanel

De vereniging PAS (Personen uit het Autisme Spectrum) heeft als doel het behartigen van de belangen van normaal- tot hoogbegaafde volwassenen met een diagnose in het autisme spectrum of een sterk vermoeden hiertoe.

Met het oog op dit doel werd in mei 2020 het PAS-Ledenpanel opgericht. Inmiddels is het panel uitgegroeid tot 65 actieve leden. Zij zijn allemaal graag bereid hun stem te laten horen als respondent binnen verschillende vormen van onderzoek (o.a. enquetes en gestructureerde interviews) .

Lees meer...