A- A A+

Bestuursblog

Hoi mensen.

Ik ben in het bestuur gegaan vorig jaar september. De reden dat ik er in ging was het feit dat de contactdagen niet werden vertegenwoordigd in het bestuur terwijl daar een deel van de vrijwilligers actief is.

Toen wij in november vorig jaar het bestuursweekend hadden kwam de vraag “wie gaat de contactdagen op zich nemen van uit het bestuur ?”, toen zei ik geef die maar aan mij.

Ik heb de contactdagen in mijn portemonnee omdat ik al vanaf 2011 actief ben als gastheer, ik heb dus feeling met de contactdagen. Ik heb ook gesprekken gehad met mijn mede gastheren en vrouwen. Vanuit het bestuur ben ik de contactpersoon naar de gastheren en vrouwen van de contactdagen. Ik heb met iedereen een goed contact en ze weten ook dat ze altijd bij mij terecht kunnen.

Even kort over hoe het gaat met de contactdagen. Sinds ik in het bestuur zit hebben we het aantal contactdagen wat er zijn opgevoerd we zitten dit jaar op 25 contactdagen.

Ze zijn in verschillende plaatsen over het land verdeeld. Er zijn er sinds dat ik in het bestuur 2 nieuwe bij gekomen 1 nog in 2014 en 1 in 2015.  in 2014 was dit Groningen en in 2015 was dit Hengelo. Er waren 2 mensen die zich melden om Groningen weer op te pakken want die is vroeger wel geweest en omdat Twente/Achterhoek geen contactdagen waren heb ik daar in 2015 Hengelo opgestart wat een goede opkomst was voor de eerste keer daar.

Gemiddeld komen er tussen de 15 en 40 personen naar een contactdag in Dordrecht en Lelystad zit je op 15 a 20 en in Utrecht en Alkmaar zit je op 40 a 50 personen.

De grootste opkomst was in Utrecht december vorig jaar toen hadden we 54 mensen aanwezig over de dag verdeeld.

Voor de mensen die de contactdagen niet kennen een contactdag is een manier om op een ontspannen manier andere mensen met autisme te leren kennen en ervaringen te delen. Er is geen programma de locatie zijn in het centrum van de stad en op loop afstand van het station, mensen kunnen zelf bepalen wat ze op zo een dag gaan doen, mensen gaan met elkaar de stad in andere blijven op de locatie dat bepaal je geheel zelf.

Als bestuurder ben ik op de meeste vergaderingen aanwezig en laat mijn stem ook wel horen heb niet over altijd alles een mening, maar als ik dat wel heb breng ik het ook wel in.

Groet

Johan

Algemeen bestuurslid van PAS.

Het is een van mijn taken als penningmeester om er voor te zorgen dat geld voor de vereniging binnen komt, in dit geval voor PAS.

Bovendien moet ik er ook voor zorgen dat er liefst minder uitgaan dan dat er binnenkomt. Dat laatste lukt niet altijd, maar ik blijf het proberen. De functie van penningmeester is mij niet vreemd, ik ben buiten PAS ook nog lid van een schietvereniging in Utrecht en daarvoor was ik lid van een schietvereniging in Dalfsen. Daar was ik bestuurslid en 2e penningmeester. Toe ik na mijn verhuizing naar Nieuwegein ook weer een schietvereniging zocht kwam ik terecht bij mijn huidige vereniging. In de diverse gesprekken kwam aan de orde dat ik bij die andere vereniging bestuurslid was geweest en daar de functie van 2e penningmeester had bekleed, tot volle tevredenheid.

Namens mijn collega's bestuur kan ik mededelen dat wij zeer tevreden zijn over de opkomst voor de Algemene Leden Vergadering van zaterdag 23 mei j.l. Wij willen alle aanwezige leden bedanken voor hun aanwezigheid en inbreng.

Binnenkort zal een uitgebreid verslag van de ALV in de vorm van notulen beschikbaar komen.

Paul Hubert 

Stukje uit het bestuur

Er gebeurt heel wat in een grote vereniging als PAS. Als bestuur hebben we het er, net als onze andere vrijwilligers,  vaak erg druk mee. Toch vinden we het belangrijk om met elkaar te delen waar we bezig zijn en welke kant de vereniging opgaat. Daarom gaat voortaan iedere drie weken een bestuurslid zijn persoonlijke indrukken met jullie delen.       

Start van Bestuurblog, een openbaar logboek van alle bestuursvergaderingen en voorlopige beslissingen.